Stižu li to godine Federera?

Autor:

Sport

12.11.2018

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer neočekivano je pretrpeo poraz na startu završnog turnira sezone u Londonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

U prvom kolu grupe "Lejton Hjuit" u nedelju ga je pobedio Kei Nišikori rezultatom 7:6, 6:3.

Švajcarac, koji je drugi favorit za trofej u Londonu, bio je poprilično nervozan tokom duela sa Japancem, pravio je greške koje mu nisu svojstvene, a dobio je i opomenu sudije.

Federer se posle poraza požalio na sporu podlogu i kako se nije prilagodio, a pitanje je i kako će, i da li će uspeti u tome.

Naime, on je dan posle poraza od Nišikorija imao zakazan trening na Kvinsu, ali ga nije održao. Trebalo je da sparinguje sa Čun Hsin Cengom, prvim juniorom sveta, kao i pre nekoliko dana, ali to nije učinio, a nije ni objavio zbog čega je otkazao trening.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

To je dovelo u sumnju u kakvoj je formi Federer stigao u London, ali i pokrenulo spekulacije da li će se možda povući sa turnira.

Treći teniser sveta nedavno je otkrio da je ove sezone imao problem sa rukom, zbog čega je beležio loše rezultate, ali je vešto sakrio od javnosti tu povredu.

Federera u utorak od 21 sat očekuje drugi duel u grupi "Lejton Hjuit" protiv Dominika Tima i ukoliko želi da ostane u trci za polufinale mora da ga dobije, a u poslednjem meču protivnik će mu biti Kevin Anderson.

Rodžer Federer je rekorder sa šest osvojenih pehara na ATP finalima. Osvajao je završni turnir 2003, 2004, 2006, 2007, 2010. i 2011. godine.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading