NOVAČE ČUVAJ SE, SRBIN SE NAMERAČIO NA TVOJE MESTO!

Autor:

Sport

09.11.2018

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Filip Krajinović kaže da mu ova sezona nije donela očekivani uspon i rezultate, ali u narednoj najavio napad na sam vrh ATP liste

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Krajinović

Godinu, u kojoj je imao velike ambicije posle finala Mastersa u Parizu, krenuo je sa 26. pozicije, ali su povrede i slabe partije doprinele da je završi tek kao 93. na ATP listi.

- Ni to nije tako strašno, s obzirom koliko sam igrao i da to što sam igrao nije donelo rezultate. U 2019. godini ne branim skoro ništa i imam veliki prostor za napredak i juriš na svetski Top10. Moj cilj je, neskromno ću reći, svetski broj jedan. Znam koliko mogu, znam da to što sam sebi postavio nije nemoguća misija, idem po njegovo ostvarenje - rekao je Krajinović, a prenosi Teniski savez Srbije.

Njegov sunarodnik Novak Ðoković drži prvu poziciju, na koju se vratio posle dve godine u finišu sezone, u trenutku kada je Krajinović dogovorio saradnju sa novim trenerom Tomasom Johansonom.

 

- Rešio sam da započnem saradnju sa bivšim svetkim igračkim asom Johansonom. Ugovor smo potpisali, dogovorili sve detalje i uskoro krećemo sa pripremama za sve što predstoji. Osećam da će saradnja biti pun pogodak i nova teniska priča u kojoj ću pokazati koliko vredim. Spreman sam da 24 sata u 365 dana živim tenis, verujem u sebe i da mogu u sam vrh- rekao je Krajinović, koji se preselio u Monte Karlo.


Za 2018. godinu kaže da je bila teška i da ništa nije bilo onako kako je zamišljao.

- Još sam prepun emocija iz Pariza, spreman da preletim tenisku planetu, vredno sam radio za postizanje velikih rezultata u 2018, što sam iskreno i očekivao, ali sezona nije ni počela, a doživeo sam peh sa povredom. I sve je krenulo nizbrdo... Nakon saniranja povrede vratio sam se, ali konstantno nedovoljno pripremljen, tako da je ova sezona otišla u propast - poručio je 26-godišnji Srbin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading