Promena na završnom teniskom turniru: Teniser kog Srbi vole odustao zbog povrede

Autor:

Sport

04.11.2018

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinac Huan Martin del Potro i zvanično je odustao od Završnog mastersa zbog povrede desnog kolena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Huan Martin del Potro i Novak Đoković

Argentinski teniser oživeo je frakturu čašice desnog kolena u meču trećeg kola Mastersa u Šangaju, u kome je igrao protiv Borne Ćorića. Delpo se povredio tako što se krajem prvog seta sapleo i pao.

Potom je otkazao učešće na Mastersu u Parizu, a zatim i na turniru osam najboljih.

- Žao mi je što neću moći da se takmičim u Londonu. To je vrlo poseban turnir i uradio sam sve što sam mogao kako bih bio spreman. Iako ima poboljšanja, potrebno mi je još vremena. Naravno da je sve ovo razočaravajuće, ali imao sam dobru sezonu - poručio je Del Potro.

Njegovo mesto zauzeće Japanac Kei Nišikori, koji se tako pridružio Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu, Rodžeru Federeru, Aleksandru Zverevu, Kevinu Andersonu, Marinu Čiliću i Dominiku Timu.

Nišikori će četvrti put u karijeri učestvovati na finalnom turniru, na kome je dva puta gubio od Đokovića u polufinalu (2014, 2016). Japanac je tek treći igrač od 1994. godine, uz Ivana Ljubičića i Robina Soderlinga, koji je u istoj sezoni osvojio titulu na čelendžeru (Dalas) i plasirao se na Završni masters.

Turnir u O2 Areni na programu je od 11. do 18. novembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading