WTA lista: Dva koraka napred Aleksandre, Olgin korak unazad

Autor:

Sport

22.10.2018

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska teniserka Aleksandra Krunić napredovala je za dve pozicije i sada je 57. na svetu, iako prethodne nedelje nije igrala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandra Krunić

Korak unazad napravila je mlada Olga Danilović, pa je od ovog ponedeljka 99.

Među 200 najboljih na planeti, Srbija na novoj listi ima još dve predstavnice - Ivana Jorović je 170, a Dejana Radanović 196.

Na prvom mestu WTA liste ostala je Rumunka Simona Halep, ali je od ovog ponedeljka iza nje Nemica Anđelik Kerber, koja je na drugoj poziciji zamenila Dankinju Karolinu Voznijacki.

Japanka Naomi Osaka je zadžala četvro mesto, dok se na peto probila Čehinja Petra Kvitova. Napredak za dve pozicije ostvarila je i Amerikanka Soun Stivens koja je sada šesta.

U Top 10 je prvi put i Ruskinja Darja Kasatkina, koja je do 10. mesta došla zahvaljujući tituli u Moskvi.

S obzirom na to da je u toku završni turnir u Singapuru, raspored najboljih teniserki sveta menjaće se i naredne nedelje.

Kada je reč o igračicama iz regiona, Hrvatice su ostvarile napredak. Petra Martić je sa 34. skočila na 32. mesto, dok je Dona Vekić sa 35. dospela na 34.

Bolju poziciju u odnosu na prošlu nedelju imaju u Slovenke. Tamara Zidansek je napravila korak napred i zauzima 71. mesto, dok je Dalila Jakupovič 76. Samo je Polona Hercog nazadovala, pa je od ovog ponedeljka 79.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading