Politika odlaže meč Nadala i Novaka?

Autor:

Sport

18.10.2018

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji politički događaji mogli bi da utiču i na - finiš sezone dvojice vodećih tenisera sveta, Rafe Nadala i našeg Novaka Đokovića.

Novak Đoković i Rafael Nadal

Ovih dana svet sa velikom pažnjom prati informacije u vezi nestanka saudijskog pisca i novinara "Vašington Posta", Džamala Kašogija (59), koji je poslednji put viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

Sumnja se da je ubijen, ali to za sada još uvek nije potvrđeno.

Naravno, pitate se kakve sve ovo ima veze sa najboljim teniserima sveta...

Oni koji redovo prate vesti iz ''belog sporta'' verovatno se sećaju nedavne informacije da će se aktuelna teniska sezona završiti egzibicionim susretom Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u Saudijskoj Arabiji.

Ovaj meč je zakazan za 22. decemba, bio bi ujedno spektakularan završetak ove teniske godine, ali i ujedno sjajna najava početka nove sezone koja će startovati već početkom januara.

Prema najavama, i Nadal i Đoković bi zaradili po milion dolara za učešće u ovoj egzibiciji, a nedavno su i jedan i drugi sa zadovoljstvo najavili dolazak u Saudijsku Arabiju, s obzirom da tamo nisu nastupali.

Ali, zbog pomenutog nemilog događaja, Novak i Rafa su ovih dana pod pritiskom da otkažu svoj nastup u Saudijskoj Arabiji, preosi britanski ''Dejli Mejl''.

Organizacija Amnesti internešnal je pozvala Đokovića i Nadala da zbog svoje globalne popularnosti skrenu pažnju na užasno stanje po pitanju ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading