Novak za vratom Nadalu: Kako do broja 1?

Autor:

Sport

15.10.2018

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teške muke čekaju Rafaela Nadala do kraja sezone da bi odbranio prvo mesto na ATP listi ispred zahuktalog Novaka Đokovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Ostala su još dva velika turnira do kraja: masters u Parizu i završni masters. A, gledajući samo bodove osvojene u 2018. godini, Nadal ima svega 35 više od Đokovića!

 

 

Šta to znači? Znači da Nadal na preostala dva turnira mora da bude barem jednako uspešan kao Đoković! Ako na oba turnira Španac i Srbin budu stigli do jednakog rezultata, Rafa će biti u prednosti.

Ako Novak bude za jedno kolo bolji od Nadala, preuzeće tron. A, s obzirom na formu u kojoj je Đoković, svi ga već vide kao i osvajača naredna dva trofeja i budućeg broja 1.

Kada je Rafa u pitanju, dve se stvari moraju naglasiti: Nadal nije igrao još od Ju Es opena zbog problema sa kolenom i pitanje je koliko će biti spreman i takmičarski raspoložen za poslednja dva turnira. I drugo, Španac nikada nije osvojio ni masters u Parizu, niti završni masters!

 

 

Međutim, ima još jedna "kvaka", koja zavisi samo od Novaka. Pre mastersa u Parizu igraće se turniri u Beču i Bazelu iz kategorije 500. Đoković je priznao da razmišlja, ali da još nije odlučio, da li se prijaviti za neki od njih.

Austrijanci ga "lome", jer žele veliku zvezdu na turniru, ali Novak se još nije izjasnio. Ipak, ukoliko Đoković zaigra u Beču i uđe u finale, čak i ako ne osvoji trofej, biće pre mastersa u glavnom gradu Francuske - broj 1 na ATP listi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading