LAJOVIĆ OSTVARIO PLASMAN KARIJERE: Ovo mi je jedna od najvećih pobeda!

Autor:

Sport

03.10.2018

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović izjavio je da je pobeda nad Bugarinom Grigorom Dimitrovim u drugom kolu turnira u Pekingu jedna od najvećih koje je ostvario u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug
Lajović napravio senzaciju u Pekingu!

- Vrlo sam srećan, bio je težak meč. Bilo je nezgodno u prvom setu, jer je senka prekiravala pola terena. Morali smo da se prilagođavamo, što sam očito ja uradio bolje. Bio sam blizu poraza. Izgubio sam kontrolu sredinom trećeg seta. Dimitrov je pokrivao teren vrlo dobro, morao sam da pogađam linije.To što sam uspevao mi je pomoglo da ostanem miran u ključnim momentima. Znao sam da ću imati šansu jer je meč bio na ivici- rekao je Lajović.

Ovo je veliki uspeh za njega s obzirom na to što je pobedio apsolutnog favorita.

- Bio sam agresivniji na kraju trećeg seta i to mi je donelo jednu od najvećih pobeda u karijeri. Druga nad Top 10 igračem ove godine i druga u karijeri- rekao je Srbin.

A prva pobeda nad igračem iz Top 10 došla je u Madridu protiv Huana Martina del Potra. Kao i sada, Lajović je i tada od kvalifikacija stigao do četvrtfinala.

- Najvažnije je da shvatam da mogu da budem na istom nivou kao i ovi igrači, da se nadmećem s njima na turnirima. Očito ne uvek, ali sustižem im. To što sam dva puta uspeo ove godine mi daje samopouzdanje. Radio sam mnogo na unapređenju igre poslednju godinu i po. Sada mi se sviđa kako igram, pokušavam da dominiram forghendom. Prijatno se osećam na terenu- istakao je Srbin.

Plasman u četvrtfinale Lajoviću je obezbedilo skok na 51. mesto na ATP listi, što bi mu bio najbolji plasman u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading