KRAJ VELIKE KARIJERE: WTA OBRISAO JELENU SA LISTE, ONA SE BAŠKARI NA PLAŽAMA SAN DIJEGA!

Autor:

Sport

13.09.2018

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što Jankovićeva nije odigrala nijedan meč punih godinu dana, nekada najbolja svetska teniserka uklonjena iz društva najboljih teniserki. Iako nije zvanično objavila da se penzionisala, deluje da Beograđanka nema nameru da se vrati tenisu.

Jelena Janković

Posle dugih 17 godina i čak 1.017 mečeva ime Jelene Janković (33) više se ne nalazi na svetskoj rang-listi teniserki. WTA je, shodno svojim pravilima, izbrisao rođenu Beograđanku jer 365 dana nije odigrala niti jedan zvanični meč. Preciznije, popularna JJ je na terenu poslednji put bila 28. avgusta prošle godine, kada je poražena u prvom kolu US opena od Čehinje Petre Kvitove (7:5, 7:5). Poslednju pobedu Jelena je ostvarila 25. jula prošle godine, kada je savladala Kineskinju Žije Ki Kang (6:2, 7:5) na turniru u Nančangu.

Ipak, svojevremeno najbolja teniserka planete nije se oglašavala povodom sportske penzije u kojoj je svi već vide. Jankovićevoj je reket već duže vreme poslednja briga na pameti, što se najbolje vidi po fotografijama koje objavljuje sa egzotičnih destinacija širom sveta. Devojka koja se prvi put našla na rang-listi profesionalnih teniserki kada je imala samo 17 godina (21. marta 2001.) trenutno uživa na na peščanim plažama San Dijega. Deluje da, dok se odmara u Kaliforniji, Jelena nimalo ne haje za kraj karijere, u kojoj je osvojila 15 WTA turnira, od čega poslednji 18. oktobra 2015. u Hong Kongu.

Ne sumnjamo da će JJ uživati u penzionerskim danima, posebno ako znamo da je tokom karijere samo od nagrada na turnirima zaradila 16,47 miliona evra. Ako tome dodamo i bogate sponzorske ugovore, razlog više da se ne brinemo za Jelenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading