NOLE, JOŠ SAMO JEDNA: Đoković najbolji kada je najpotrebnije za novo grend slem finale!

Autor:

Sport

08.09.2018

01:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš najbolji teniser Novak Đoković plasirao se u finale njujorškog grend slema nakon pobede nad Japancem Keijem Nišikorijem sa 3:0 po setovima (6:3, 6:4, 6:2).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Nakon dva sata i 24 minuta tenisa, naš as uspeo je da preskoči još jednu prepreku ka konačnom cilju - titulu US Opena. Ljubitelji "belog sporta" mogli su da uživaju u još jednoj izvanrednoj predstavi. Đoković je delovao sigurno tokom gotovo čitavog meča i nijednog momenta nije dovodio u pitanje ko će na kraju slaviti u ovom duelu.

Prva dva seta rešena su identično i u pravo vreme, sa po jednim brejkom za Noleta. Kao da je Đoković tempirao da baš ovako završi sa prednošću od 2:0. Pretio je i Japanac, imao i dve brejk lopte, ali se Nole nije dao. Treći, koji se ispostavilo da će biti odlučujući bio je čista rutina za Novaka. Odlično, odmereno, precizno - tako se u tri reči može opisati igra našeg asa. Njujorško veče i prava poslastica za sve navijače pripala ja našem teniseru koji se revanširao Nišikoriju za poraz na US Openu 2014. godinu u polufinalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak

U finalu Đokovića čeka dobro poznati rival, Huan Martin Del Porto, kome je Rafael Nadal predao meč nakon vođstva Argentinca od 2:0 u setovima. Taj duel igra se (najverovatnije) u nedelju od 22 časa, ali će termin biti potvrđen uskoro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading