Federer je zbog TVRDOGLAVOSTI ispao sa US Opena!

Autor:

Sport

07.09.2018

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji prvi teniser sveta i četvorostruki osvajač Gren slem titula Džim Kurijer ukazao je na to šta je bio ključan razlog neuspeha Rodžera Federera protiv Džona Milmana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Evo zašto Federer nije uspeo protiv Milmana!

- Na početku meča igra je ličila na stoni tenis, obojica tenisera su hvatala loptu veoma visoko, udarci su bili veoma snažni i brzi. Međutim, kada je Federer odbacio svoju uobičajenu taktiku‚ "mogu da pobedim koga god želim sa osnovne linije", bilo je jasno da je Švajcarac u problemu- rekao je nekadašnji američki teniser.

Amerikanac je rekao da Švajcarac nije hteo da odstupi od svog stila igre, iako mu nije išlo od ruke.

- Federer je u jednom trenutku postao pomalo trvdoglav sa servisom , pokušavao je istu stvar iznova i iznova, iako je bilo očito da mu ne ide. Procenat ubačenog prvog servisa bio je oko 13 odsto lošiji od njegovog proseka karijere. Za to je najzaslužniji pritisak pod koji ga je Milman stavio. Mnogi zaboravljaju da Federer nije sâm sebe pobedio, Milman je odigrao odličan meč- rekao je Kurijer.

Milmana je u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD savladao Novak Đoković, koji će u polufinalu turnira igrati protiv Japanca Keija Nišikorija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading