AUSTRALIJANAC SPREČIO OKRŠAJ DIVOVA: Federer završio US Open

Autor:

Sport

04.09.2018

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarac Rodžer Federer poražen je od Australijanca Džona Milmana u 4. kolu US Opena sa 3:1, po setovima 3:6, 7:6, 7:5, 7:6, posle tri sata i 38 minuta velike borbe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Milman trenutno 55.teniser sveta je napravio jedno od najvećih iznenađenja sezone, a na taj način je i zakazao duel protiv Novaka Đokovića u četvrtfinalu, iako su svi očekivali klasik između Novaka i Federera.

Sve je dobro počelo za drugog tenisera sveta, koji je poveo sa 6:3 u prvom setu, zatim je i u drugom napravio brejk i servirao za set, ali je onda Milman vezao dva brejka i došao do izjednačenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

U trećem je viđena velika borba bez brejka i sve je završeno u tajbrejku, gde je Milman došao do seta. Identično je bilo i u poslednjem setu, gde je takođe odlučivao tajbrejk u kome je Australijanac bio bolji.

Australijanac je trijumfovao na kraju sa 3:1, po setovima 3:6, 7:5, 7:6, 7:6, a plasman u četvrtfinale Njujorka mu je najveći uspeh u karijeri.

Podsetimo, Đoković je savladao Portugalca Žoaoa Souzu u tri seta sa 6:3, 6:4, 6:3. Do pete pobede nad Souzom u isto toliko mečeva stigao je posle dva sata igre na "Artur Eš" stadionu po izuzetno toplom vremenu. 

Đoković i Milman igraju u sredu, kada i Nišikori i Čilić. Ostala dva četvrtfinalna para na programu su danas, a sastaju se Nadal - Tim, odnosno Del Potro - Izner.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading