RODŽERE, SPREMI SE: Đoković preko Souze do četvrtfinala US Opena!

Autor:

Sport

03.09.2018

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš najbolji teniser Novak Đoković plasirao se u četvttfinale grend slema u Njujorku nakon pobede nad Žoaom Souzom sa 3:0 po setovima (6:3, 6:4, 6:3)

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Kako turnir odmiče, deluje da tako i naš Nole podiže formu. Duel protiv Portugalca bilo je možda i najbolje izdanje Srbina do sada na US Openu. Prvi set rešen je bez većih problema, uz dva brejka pa je nakon 37 minuta na semaforu stajalo 1:0 za Novaka. Drugi set doneo je neizvesnst jer je u trećem gemu Souza oduzeo servir našem asu. Ipak nije se puno čekalo pa je već u narednom Đoković uzvratio istom merom. Rezultatska klackalica viđena je do odlučujućeg desetog gema kada Đoković koristi prvu set loptu na protivnikov servis i povećava ukupnu prednost (2:0).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Treba napomenuti i da je Nole tražio medicinski tajmaut pa mu je ukazana pomoć u pauzi između drugog i trećeg seta. U nekoliko navrata je imao i kratku raspravu sa sudijom.

Poslednji set otvorio je naš as, a u njemu je samo potvrdio ono što je gradio tokom prethodna dva. Nastavio je sa odličnom igrom i potvrdio trijumf. U četvtfinalu grend slema u Njujorku naš as će igrati sa boljim iz duela Džon Milman - Rodžer Federer u kome je Švajcarac veliki favorit. Taj meč igra se od 2.30 časova posle ponoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading