Izner bolji od Lajovića

Autor:

Sport

01.09.2018

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džon Izner je prošao u osminu finala US Opena pobedom protiv Dušana Lajovića 3:1. Po setovima je bilo 7:6, 6:7, 6:3 i 7:5.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

U prvom setu nije bilo nijednog brejka, a Lajović je dozvolio Džonu Izneru tri brejk lopte koje Amerikanac nije iskoristio. U taj-brejku je Duci igrao odlično jer je od 2:2 došao do 5:2 i ubrzo 6:3. Tri set lopte je srpski teniser propustio u tom momentu da bi još jednu imao na 8:7. Kada to nije iskoristio stigla je kazna i Izner je dobio taj-brejk 10:8.

U drugom setu su obojica imali po dve brejk prilike, ali ih nisu iskoristili pa se opet išlo u taj-brejk. U njemu je Izner imao set loptu na 6:5, ali je Duci zaređao sa tri poena i dobio set. 

Kada je bilo 1:1 Lajović je u narednom setu počeo da popušta već u četvrtom gemu u kom je spasao dve brejk lopte, a u narednom servis gemu je Izner uspeo da mu napravi brejk i to sa nulom. Imeđu ta dva gema Dušan je propustio svoju jedinu brejk loptu u tom setu kog je Izner dobio 6:3. 

Lajović je odmah na startu četvrtog seta imao da spašava brejk lopte, to mu je i pošlo za rukom tri puta, a nijednom nije ni prišao situaciji da ugrozi Džonov servis. Na kraju Amerikanac pravi brejk tačno pred taj-brejk i dobija poslednji set 7:5. 

Posle ove borbe koja je trajala tri i po sata naredni rival Izneru je bolji iz duela Raonić Vavrinka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading