ĐERE NAKON PORAZA: Mogao sam da igram protiv Noleta!

Autor:

Sport

31.08.2018

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u treće kolo US Opena. Bolji od Srbina bio je Francuz Rišar Gaske, a kako kaže mladi as, krivo mu je što neće igrati protiv Novaka Đokovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Laslo Đere

Srpski teniser nije iskoristio niti jednu od 12 brejk lopti, a u drugom setu propustio je pet set lopti.

- Ovo je bolan poraz, žao mi je što nisam iskoristio makar jednu brejk loptu jer onda verujem da bi i sa ostalima išlo lakše. Ovako, kada krene jedna propuštena, druga, peta, deseta, petnaesta, nisam još pogledao koliko sam ih imao, nisam imao hrabrosti... Nikako nisam mogao da probijem led, jeste on na većini brejk lopti pogađao prvi servis, pa mi je bilo malo teže, ali svejedno - počinje Đere za "Sport klub".

Uprkos tome što je tužan zbog poraza, Laslo je svestan da može da bude zadovoljan nastupom u Njujorku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Laslo Đere

- Žao mi je isto što bi Novak bio moj naredni protivnik da sam pobedio, a to bi bilo fantastično za mene. Boli ovaj poraz iz više razloga, ali sa druge strane mi je drago što sam u utorak dobio svoj prvi Gren slem meč i što sam sada odigrao solidan, tj. dosta dobar meč. Motivisan sam za naredne izazove - dodao je Đere.

Ova godina protiče u prilagođavanju na ATP nivo u kontinuitetu, a Laslo je siguran da se napredak vidi.

Sada ću biti malo opušteniji i iskusniji. Ipak sam svoje najbolje rezultate postizao na šljaci, drago mi je da sam sada i sebi dokazao da mogu da igram na brzoj podlozi, ovo je bio jedan od mojih najboljih mečeva na betonu i stvarno se sada osećam mnogo komfornije na njemu nego do pre nekoliko meseci - kaže Đere i dodaje:

- Definitivno osećam napredak, radiću i dalje naporno da bih postao bolji. Potrebno mi je što više mečeva na ATP turnirima, dobro treniram, od maja i Istanbula sam dobar i na mečevima, držim formu na solidnom nivou. Ako ovako nastavim, steći ću iskustvo i biti još bolji - rekao je naš teniser.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading