FEDERER O NOVAKOVOM VELIČANSTVENOM USPEHU!

Autor:

Sport

20.08.2018

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser, Novak Đoković je pobedio Švajcarca, Rodžera Federera u finalu Mastersa u Sinsinatiju, a koliko je veličanstven Novakov uspeh istakao je i poraženi Federer.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer o velikom uspehu Srbina!

Novak je postao prvi igrač u istoriji koji je osvojio sve masterse, a evo šta je Federer rekao o ovom Srbinovom uspehu.

- Kada se na kraju budemo pitali šta je najbolja stvar koju je neko uradio, za Novaka bi moglo da se kaže da je ovo, pored toga što je osvojio sva četiri Gren slema. To je nešto o čemu prethodne generacije nisu mogle ni da sanjaju, jer smo imali eksperte za različite podloge. I odjednom su se stvari usporile, svi su počeli da igraju sa osnovne linije i to je jedini način kako može da se sve to osvoji - rekao je Federer.

Sistem takmičenja je jako težak u profesinalnom tenisu, što Novakov uspeh čini većim.

- Neverovatno je teško osvojiti titulu na mastersu. Na ovakvim turnirima ništa ne ide lako. Duga je nedelja, teško je, naporno. Igra se protiv najboljih, nekad već u ranoj fazi. Zato nemate mnogo vremena da uhvatite svoj ritam i da radite na svojoj igri tokom cele nedelje. Novaku je to uspelo bolje nego drugima i zato zaslužuje sve čestitke. I da, mislim da je napravio veličanstven uspeh - istakao je Rodžer Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading