(VIDEO) Rumunska teniserka napustila teren u invalidskim kolicima, rivalka ODUŠEVILA GESTOM!

Autor:

Sport

09.08.2018

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumunska teniserka Mihaela Buzarnesku je doživela tešku povredu u trećem setu duela sa Elinom Svitolinom, kada je u pokušaju da stigne jednu lopticu, nezgodno stala i stradao joj je skočni zglob.

RepublikaFoto: youtube.com/TENNIS DAY
Teniserka napustila teren zbog užasne povrede!

Ostala je na terenu u suzama, a potom je stadion napustila u kolicima.

- Mogla sam odmah da vidim da je u pitanju izuzetno ozbiljna povreda. Bila sam šokirana, ona je patila zbog bolova. Nisam znala šta da radim- rekla je Svitolina. 


Ukrajinska teniserka smatra da na terenu nije dovoljno bezbedno, da svakodnevno dolazi do povreda, pa bi bezbednost mogla biti bolja.

- Mislim da bi trebalo da uvek pored terena imamo nekoliko ljudi koji imaju medicinsko znanje jer sudija i ja nismo znali šta da radimo u ovakvoj situacijji, kada je povreda bila izuzetno ozbiljna- rekla je Svitolina. 


Postavila je neka jako bitna pitanja.

- Možda bi igrači trebalo da pohađaju određene kurseve ili nešto slično, kako bi znali kako da se ponašaju u ovakvim situacijama. Na primer, šta da je neko doživeo srčani udar? Morate da reagujete u sledećem minutu, a ne da svi čekamo pet-šest minuta da neko od lekara stigne-rekla je Svitolina.

U profesionalnom tenisu povrede su češte, rasporedi su gusti, a uslovi teški.

- Pod konstantnim smo pritiskom sve vreme, a i uslovi umeju da budu teški. Ako je mnogo toplo, ne znate šta može da vam se desi. Mislim da sve to mora da se popravi- zaključila je Svitolina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading