Đoković počasni građanin Budve!

Autor:

Sport

28.07.2018

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski mediji prenose da bi Novak Đoković uskoro mogao da postane počasni građanin Budve, nakon što je ova inicijativa ostala bez rezultata pre četiri godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković dobija specijalan status u Budvi

Tada je inicijativu pokrenula opoziciona SNP, a predlog su prihvatile sve političke stranke u Crnoj Gori.

Kako prenose "Vijesti", budvanska vlast namerava da tu titulu dodeli srpskom teniseru zbog promocije i podizanja ugleda grada u očima svetske javnosti.

Predlog ove odluke naći će se na dnevnom redu pred odbornicima gradske Skupštine 3. avgusta.

Inače, ova inicijativa nije prošla pre četiri godine, zato što su pred glasanje uhapšeni čelni ljudi opštine Budva.

- Razlozi za donošenje ove odluke su u činjenici da je Đoković jedan od najtrofejnijih i najboljih sportista današnjice. Đoković je odlučio da 2014. svoje venčanje upriliči na Svetom Stefanu, teritoriji opštine Budva. Venčanju su prisustvovale brojne svetski poznate ličnosti i tom prilikom su se neposredno upoznale sa prirodnim lepotama našeg grada i gostoprimstvom građana. Na taj način Novak Đoković je nesumnjivo doprineo da se ugled Budve u svjetskoj javnosti podigne na znatno viši nivo, a njen položaj kao ekskluzivne turističke destinacije dodatno afirmiše na međunarodnom turističkom tržištu - navodi se u obrazloženju predloga odluke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading