Federer preskače masters u Torontu

Autor:

Sport

23.07.2018

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostao je Novak Đoković bez jednog od velikih rivala pred Rodžers kup, pošto je Rodžer Federer rešio da ne igra na ovom prestižnom turniru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer je objavio saopštenje u kojem je istakao da odustaje od igranja na mastersu u Torontu.

- Veoma sam razočaran što neću igrati na Rodžers kupu ove godine. Pažljivo biranje rasporeda je jedan od ključnih razloga mog dugog trajanja, pa sam zbog toga, sa žaljenjem, rešio da preskočim turnir u Torontu - objasnio je Federer.

Švajcarac je pretrpeo razočaranje na Vimbldonu, gde je jurio novi trofej, a turnir je završio u četvrtfinalu porazom od Kevina Andersona.

Federer je prošle sezone na Rodžers kupu bio finalista, izgubio je od Aleksandra Zvereva borbu za trofej, tako da će sada ostati i bez 600 poena, koje neće braniti.

Ovo je ujedno i velika šansa za Novaka Đokovića da se dodatno primakne samom ATP vrhu, jer on ne brani nijedan bod ni u Torontu, ni do kraja sezone, jer je propustio zbog povrede celu drugu polovinu 2017. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading