Teniski svet bruji o uspehu Srbina: ĐOKOVIĆ SE REŠIO DEMONA, BIĆE OPET PRVI NA SVETU!

Autor:

Sport

17.07.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je ponovo svetska tema broj jedan posle osvajanja Vimbldona - očekivano i potpuno zasluženo! Patosiranje Nadala u pet setova u polufinalu i čišćenje Andersona u borbi za trofej naterali su teniski svet da bruji o velikom povratku strašnog Srbina.

Đoković se rešio Imaza i počeo da vraća trofeje

"Prošle su dve godine pakla", "Đoković je pronašao zver u sebi", "Noletov poker" samo su neki od naslova medija iz regiona, Evrope i sveta koji opisuju njegov veliki trijumf i četvrti trofej na slavnom Vimbldonu od ukupno 13 grend slemova.

A koliko je zaista važna ta pobeda i da li će Nole ponovo biti onaj stari, koji rivalima uteruje strah u kosti, i vratiti se na prvo mesto, u razgovoru za Srpski telegraf objasnio je teniski stručnjak Bogdan Bogdanović, koji Đokovića zna u dušu.

13 grend slem titula ima Đoković

11 pozicija skočio Novak na najnovijoj ATP rang-listi

3.355 bodova ima srpski as

- To je to, Vimbldon je pokazao da se Novak vratio, a glavni "krivac" je Marjan Vajda. Žrtvovao je privatni život, zapostavio dve ćerke i posvetio se Đokoviću. Oterao je demone i đavole s kojima se treneri susreću kad rade s vrhunskim teniserima, koji su užasno komplikovani jer stalno traže nešto novo - počeo je priču Obradović.

Na pitanje da li pod tim "demoni i đavoli" misli na španskog vrača Pepea Imaza, kog konačno nije bilo u Novakovoj loži, bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije diplomatski odgovara:

- Ne bih o negativnim pojavama kao što je Imaz. Pričajmo o dobrim, a to su Vajda i Nole. Oni su tim koji pobeđuje. Završeno je vreme lutanja sa Agasijem, Štepanekom, donekle i Bekerom. Vajda je onaj pravi, ostali su nebitni likovi jer sa Slovakom dolaze rezultati - hvali Bogdan kolegu.

Vajda je glavni "krivac" što se Nole vratio

Trijumf na terenima Ol Ingland kluba doneo je Đokoviću skok od 11 mesta na ATP rang-listi i povratak u top 10 sa 3.355 bodova, a Obradović poručuje da je to tek početak.

- Kvins i Vimbldon su pokazali da Novak može da bude onaj stari, a naredna tri grend slema će pokazati kako će se odvijati stvari. Ovo bi mogla da bude prekretnica i njegova nova vladavina. Ubeđen sam da Đoković može još šest, sedam sezona da igra na vrhunskom nivou i vrlo brzo da sruši brojne rekorde. Da stigne i prestigne Samprasa (14 grend slemova), Nadala (17) i Federera (20) - hrabro je prognozirao Bogdan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading