(VIDEO) Šta to beše fer-plej? Edmund ćutao dok su sudije krale Novaka!

Autor:

Sport

08.07.2018

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na meču između Novaka Đokovića i Kajla Edmunda sudije su načinile flagrantnu grešku na račun našeg tenisera, a Britanac je samo ćutao iako je video šta se desilo i mogao je da ispravi nepravdu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak u pozdravu sa Edmundom posle meča

Lopta je dva puta pala u Kajlovo polje nakon Novakovog udarca, vratio je loptu u polje našeg tenisera kao da se ništa nije desilo, a ni sudije nisu reagovale.

Nakon prvog seta, koji je pripao britanskom teniseru, Đoković se odličnom igrom vratio u meč i uspeo da preokrene rezultat u setovima na 2:1.

Dok je bio u naletu odlične igre, desila se nesvakidašnja situacija. Pri rezultatu 3:3 u četvrtom setu Novak je imao dve brejk lopte. Iako je on osvojio poen, sudije to nisu videle. Loptica je odskočila dva puta u polju Edmunda, ali su to primetili samo Novak i publika.

Novak je tokom svoje karijere više puta priznavao grešku ukoliko sudije to ne primete, dobijao pohvale publike i protivnika zbog ovoga, ali sada mu nije bilo uzvraćeno poštenjem.

Na sledećem snimku se jasno vidi ova situacija, pa sami možete da prosudite da li je Edmund mogao da reaguje i sportski prizna da poen ne pripada njemu.

- Kako dva puta oskočila? Ne razumem šta me pitate? Nisam primetio ništa čudno, muguće da se desilo, ali ja ne mogu da tvrdim da sam to video. Ne znam šta da kažem - rekao je Edmund posle meča.

Novak je ipak stao u odbranu protivnika i nije želeo da ga neko napada posle duela. Srpski teniser veruje da Edmund nije primetio ovu grešku sudija, a da jeste sigurno bi je prijavio.

- Jako čudna situacija. Ne znam kako su sudije protumačile ovo kao čist udarac i to ramom Kajla. Ipak, svi prave greške i to je u redu. Mislim da Kajl ne zaslužuje osude, on je dobar momak. Nije bila baš jednostavna situacija, verujem da nije mogao da vidi - izjavio je naš Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading