TENISKE LEGENDE UZ NOLETA: Đoković je brutalno pokraden!

Autor:

Sport

08.07.2018

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarna američka teniserka Martina Navratilova žestoko je oplela po sudiji Džeku Garneru koji je oštetio Novaka Đokovića na meču osmine finala Vimbldona protiv Kajla Edmunda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković je bio ogorčen na sudiju

Đoković je slavio posle preokreta rezultatom 3:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Naš teniser je u sedmom gemu četvrtog seta imao dve brejk lopte, 15:40. Novak je odigrao volej posle kojeg je loptica dva puta udarila u polje Edmunda. Britanac je vratio lopticu u polje srpskog tenisera, ali je ona završila u autu. Uz to Britanac je dodirnuo mrežu, a sudija je njemu dodelio poen.

Đoković je žestoko protestovao, ali Garner nije hteo da promeni odluku.

- Dotakao je mrežu pre nego što je loptica pala, a pre toga je ona udarila dva puta o teren. Sudija Garner bi trebalo da bude otpušten - rekla je Navratilova.

Sa njom se složio i Tin Henman.

- Loptica je dva puta odskočila, kontakt reketom sa mrežom, a onda i aut – Edmund je uprkos tome osvojio poen. Odvratno - rekao je Henman.

I slavni trener Patrik Muratoglu je bio ogorčen odlukom sudije da poen dodeli Britancu.

- Greška sudije u stolici u korist Kajla Edmunda, a na štetu Novaka je jedna od tri najveće svih vremena. Bila je to trostruka greška u jednom poenu! Loptica je dva puta odskočila, bio je aut, a Edmund je reketom dodirnuo mrežu. Nekako je dobio poen i na taj način sačuvao brejk loptu -, istakao je Muratoglu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading