Nadal od ponedeljka opet No1 - TO JE MANJE VAŽNO, DOŠAO SAM DA UZMEM VIMBLDON!

Autor:

Sport

07.07.2018

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal je pobedom i plasmanom u osminu finala Vimbldona obezbedio prvo mesto na novoj ATP rang listi, ali kaže da ga to neće preterano usrećiti bez titule u Londonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal će opet preuzeti prvo mesto ATP liste

- Naravno, više volim da budem broj jedan, nego broj dva, nema sumnje u to. Sigurno nisam došao ovde da bih zadržao broj 1. Došao sm ovde da bih pokušao da odigram najbolji mogući turnir. Naravno, veoma je pozitivno to što sam u prvoj nedelji ostvario tri pobede, i to je to. Samo sam srećan način na koji sam igrao tokom prve nedelje. Odigrao sam tri meča, a svaki je bio sve više i više pozitivan. Ponovo sam odigrao veoma dobro, srećan sam zbog toga i to me raduje - naglasio je Nadal.

On je u 3. kolu savladao mladog Francuza Aleksisa de Minaura (19) sa 3:0 u setovima. 

- Veoma je energičan igrač, igra vrlo brzo. Mislim da voli da igra na ovoj podlozi. Njegov stil igre će mu pogodovati na ovoj podlozi u budućnosti - istakao je Nadal.

Na pitanje da li se seća kako je razmišljao u godinama u kojima je sada francuski teniser, Nadal je odgovorio da se niko ne može porediti.

- Uvek postoje pozitivna osećanja sa kojima izlazite na teren, a one nisu da izgubite. Istina je da samsa 19 godina imao mnoge stvari koje sam mogao da izgubim. Ali, zato mogu da ga uporedim sa sobom kada sam imao 16 ili 17 godina. Izlazite na teren energično, ne možete ništa da izgubite. Sve je pozitivno. Ako pobedite dva meča, odličnoje; ako pobedite tri, neverovatno; a ako izgubite, u redu je, imate sledeći turnir. Drugačiji je način kako vidite sport kada ste mladi.

Nadala u osmini finala čeka susret sa Čehom Jiržijem Veselim, koji je eliminisao Fabija Fonjinija u četiri seta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading