Đoković preslišao britanskog miljenika i „ugasio“ nade domaćih navijača!

Autor:

Sport

07.07.2018

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš najbolji teniser plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je nakon velike borbe savladao domaćeg predstavnika Kajla Edmunda sa 3:1 u setovima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković pokazao mentalnu stabilnost protiv Edmunda

U prvom delu igre je Edmund leteo po terenu, publika je bila glasna, čak i preglasna za tenisko razumevanje i u toj buci je uzeo Đokoviću prvi set. Jedan brejk mu je bio dovoljan za 6:4 za njegovo dobro otvaranje.

U druga dva seta je Novak uspeo da ućutka domaće navijače. Naš as je igrao sa velikim žarom i energijom, uspeo je da ovakvu atmosferu iskoristi kao svoju prednost i izvor za nov motiv. Prvo je izjednačio na 1:1 u setovima, a zatim i napravio totalan preokret. Bilo je prvo 6:3, pa 6:2 za Noleta, čime je vratio vodu na svoj mlin i „ugasio“ navijače koji su zdušno bodrili Edmunda.

 

U četvrtom setu su rivali igrali gem za gem, niko nije ispuštao svoj servis, a Edmund se na 4:3 izvlačio nekoliko puta čistom srećom. Ipak, nije uspeo da odloži neizbežno u devetom gemu, kada je Đoković napravio odlučujući brejk.

Đoković je na kraju u napetoj borbi na prepunom Centralnom terenu uspeo da privede meč kraju sa stilom bez izgubljenog poena na svoj servis i zakaže duel 4. kola (osmine finala) sa Hačanovim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading