Nadal odmara pred Vimbldon: Ne igra u Kvinsu

Autor:

Sport

13.06.2018

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi tenser sveta Španac, Rafael Nadal povukao se sa turnira na Kvinsu, koji se održava u nedelji pred Vimbldon, treći Gren slem turnir u sezoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

- Kvins je sjajan događaj, imam lepe uspomene iz 2008. kada sam osvojio titulu i želeo sam da se vratim ove godine, ali iza mene je duga sezona na šljaci. Želeo bih da se izvinim organizatorima turnira i navijačima koji su se nadali da me vide kako iram, ali razgovarao sam sa doktorima i moram da poslušam svoje telo - objavio je Nadal.

Španac je dvostruki osvajač Vimbldona, 2008. i 2010. godine, ali počev od 2012. godine nije prošao dalje od četvrtog kola.

- Teško mi je trenutno da razmišljam o Vimbldonu. Sezona na šljaci je bila dugačka i teško mi je pala na mentalnom planu. Igrao sam svaki meč maltene koji može da se igra tokom sezone na zemljanoj podlozi tako da su ova dva meseca za mene bila baš zahtevna - rekao je Nadal posle titule na Rolan Garosu i dodao:

- Voleo bih ja da igram svuda ali moram prvo da vidim kako se osećam. Drastična je promena kada pređete sa šljake na travu. Ranije sam to radio lako, ali ranije sam bio mlađi i brži.

Na Kvinsu će posle duže pauze igrati Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading