(VIDEO) NADALE, ČUVAJ SE: Đoković redom melje Špance!

Autor:

Sport

03.06.2018

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković nastavio sa pobedama

Đoković je u osmini finala pobedio Španca Fernanda Verdaska 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2.

 

 

 

 

 

Đoković je 22. teniser sveta, dok je Verdasko 35. na ATP listi. Ovo je bio 15. međusobni duel srpskog i španskog tenisera, a 11. trijumf Novaka.

Đoković je u prvom kolu pobedio Brazilca Rožerija Dutra Silvu, a potom Špance Huamea Munara i Roberta Bautistu Aguta.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Marka Čekinata, koji je savladao Belgijanca Davida Gofana 3:1, po setovima 7:5, 4:6, 6:0, 6:3. Italijan je 72. teniser sveta, a nikada u karijeri nije igrao protiv Đokovića. Ovo je njegov najveći uspeh u karijeri.

Prva tri gema su trajala čak pola sata, a Novak je potom u četvrtom gemu napravio brejk i poveo 3:1. Novak je potom na svoj servis došao do 4:1, a onda je sigurnom igrom stigao do 6:1 i vođstva od 1:0 u setovima.

Novak je već na startu drugog seta napravio brejk, a onda je poveo 2:0. Đoković je čćuvao vođstvo od 3:2, a onda je Španac napravio brejk. Uzvratio je Novak ribrejkom u narednom gemu, a onda je rutinski došao do 6:4 i 2:0 u setovima.

Španac je krajem drugog seta imao problema sa đuljevima, a bilo je evidentno u trećem setu da se Verdasko muči. Novak je to iskoristio i došao do 6:2 u trećem setu, a ujedno i do konačne pobede.

Rolan Garos se igra za ukupni nagradni fond od 39.197.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading