Krunićeva bolja od trostruke Grend Slem šampionke

Autor:

Sport

25.04.2018

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska teniserka, Aleksandra Krunić, nastavila je sa dobrim igrama na turniru u Istanbulu.

RepublikaFoto: instagram.com/alexkrunic
Aleksandra Krunić

Posle pobede u dublu najbolje rangirana Srpkinja je bila uspešna i u singlu, a u prvom kolu je savladala 5. nosioca i trostruku Grend Slem šampionku u dulu, Jekaterinu Makarovu, rezultatom 2:1, po setovima 1:6, 6:1, 6:4 nakon jednog časa i 38 minuta igre.

Krunićeva u prvom setu nije imala rešenje za igru Ruskinje, a nakon propuštene brejk lopte u prvom gemu je potpuno pala i do kraja prvog seta osvojila je samo jedan gem. U nastavku potpuno druga priča, sa pet vezanih gemova Krunićeva je rešila pitanje drugog seta, da bi posle velike borbe u trećem stigla do prve pobede protiv Makarove.

Ruskinja je propustila četiri brejk lopte u drugom gemu, Srpkinja je svoju prvu priliku pretvorila u brejk i potom propustila pet meč lopti u devetom gemu na servis protivnice. Makarova je ovojila taj gem, ali je Aleksandra svoju šestu priliku za meč realizovala i plasirala se u osminu finala.

Tamo je očekuje duel sa Grkinjom Marijom Sakari od koje je izgubila oba prethodna međusobna duela, u Majamiju 20016. i 2018. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading