Evo šta Beker misli o Novaku i Vajdi

Autor:

Sport

20.04.2018

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni nemački teniser i trener Boris Beker pohvalio je Slovaka Marijana Vajda, koji ponovo sarađuje sa Novakom Đokovićem.

Đoković i Beker su sarađivali tri godine

Beker i Đoković su počeli saradnju u decembru 2013, a do razlaza između Nemca i Srbina došlo je u decembru 2016.

- Poznajem mnogo trenera. Neću da ih imenujem, ali samo nekoliko zaista razume tenis na pravi način. Video sam da je Novaku potrebna promena posle loše igre na mastersu u Majamiju. Vajda je jedan od najboljih trenera sa kojima sam sarađivao, sa Novakom se godinama poznaje i vrlo su bliski - rekao je Beker, koji je pratio Novakove igre na mastersu u Monte Karlu.

Beker je potom prokomentarisao i Novakovu saradnju sa legendarnim Andreom Agasijem.

- Samo dvoje ljudi zna zašto to nije funkcionisalo. Novaku nije pomoglo ni to što dugo nije igrao. Trener mora da se prilagodi igraču, a ne obrnuto. Trener mora da bude mudriji od igrača, da mu ukaže na stvari koje ne zna ili ne želi da čuje. Marjan to radi odlično. Novak nije kompjuter, pa da pritisnete dugme i da radi. Izuzetno je pametan i morate da mu objasnite i ubedite ga zašto su neke stvari važne. Kada to shvati onda postaje poput mašine, ali je pre svega izuzetno nezavisna ličnost - naveo je slavni Nemac i dodao:

- Ne verujem u treniranje sa kauča ili preko interneta, morate da budete na terenu, u svlačionici. Ne možete to da radite od kuće. Karlos Moja je veliko ime, ali je uvek sa Rafaelom Nadalom. Može da funkcioniše samo kada ste na terenu i u svlačionici.

Đoković je odlučio da igra na ATP turniru u Barseloni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading