NOLE SA VAJDOM OSVOJIO SVE, BEZ SLOVAKA SAMO JEDAN TROFEJ!

Autor:

Sport

06.04.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novače, vraćaj Marijana Vajdu odmah, grme navijači najboljeg srpskog tenisera nakon što je tresnuo o dno karijere, raspustio sve trenere i ostao potpuno sam!

67 trofeja osvojio Novak zajedno sa Vajdom u stručnom štabu

Đoković je sa Slovakom od 2006. do 5. maja 2017, kada je iznenada otpustio ceo tim, osvojio ukupno 67 trofeja, od toga 12 grend slemova i rekordnih 30 mastersa.

U međuvremenu je došao Boris Beker, koji je paralelno dao doprinos podizanju šest pehara na grend slemovima, ukupno 25 na svim takmičenjima. Međutim, otkako je početkom maja prošle godine Nole otpustio Marijana, sa kojim je radio punih 11 godina, Đoković je osvojio samo jedan trofej. Bilo je to u Istbornu, na nadmetanju iz ATP250 serije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Beker (uz Vajdu) - 3 godine, 25 trofeja (6 grend slemova)

DOBRA LOGISTIKA

Sa stavom javnosti da Srbin ne može bez Slovaka saglasan je u razgovoru za Srpski telegraf i jedan od prvih Noletovih trenera Nikola Pilić.

- Tim koji dobija se ne menja, Novak je tu pogrešio. Iznenadio sam se kad je oterao Vajdu, koji mu je bio kao član porodice i davao mu potpunu logistiku, ali i kuma Miljana Amanovića. Sa njima je potukao rivale do nogu, pa ako želi ponovo na vrh, moraju opet da se ujedine. Možda je to bilo neko zasićenje, ali za ovih godinu dana sigurno su se odmorili jedan od drugog - istakao je hrvatski stručnjak.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Pilić

TEŠKO UZ BLUD

Ako je bio iznenađen kada je Đoković otpustio Vajdu, onda se Pilićeva reakcija pri angažovanju Andrea Agasija može nazvati zgrožavanjem. Posle Vajde i Borisa Bekera, koji su se preklapali tokom tri godine, Amerikanac je uz našeg asa na papiru bio samo tokom 20 mečeva, dok se u praksi gotovo nije ni pojavljivao na turnirima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andre Agasi - 10 meseci, 1 trofej

- Ako sam za Vajdu i Bekera smatrao da su odlični potezi, onda za Agasija mogu reći da je jedan od Novakovih najvećih promašaja. Ne znam da li sam se više iznenadio kad je njega angažovao ili kada sam u boksu video brata Marka i onog teniskog "stručnjaka" iz Marbelje (Pepea Imaza, prim. aut.). Uz Amerikančev način života punog bluda i razvrata i nije moglo bolje. Podržavam što ga je pustio da ode. S druge strane, nadao sam se da će Radek Štepanek ostati duže jer su dobro funkcionisali. Ne znam šta je puklo, možda i Čehove privatne obaveze - dodao je Pilić.

RepublikaFoto: instagram.com/djokernole/
Radek Štepanek - 4 meseca, 0 trofeja

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading