Legenda na svetskom nivou, a omražen kod kuće: ŠVAJCARCI OŠTRO PROZIVAJU SVOJU TENISKU LEGENDU!

Autor:

Sport

30.03.2018

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta Rodžer Federer jedan jedan je od najpopularnijih sportista na svetu, ali u matičnoj zemlji nije baš toliko popularan zbog poslednjih poteza.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer je povukao nekoliko nepopularnih poteza u Švajcarskoj

Dobar deo švajcarske javnosti zameru popularnom "Fedeksu" što je promenio prebivalište , pa je sada postao stanovnik Dubaija kako ne bi plaćao porez svojoj državi.

Dnevnik "Marka" tvrdi da je Federer, koji je od turnira tokom karijere zaradio više od 100 miliona dolara, a od sponzora još četiri do pet puta toliko, prošle godine doneo odluku da rezidenciju preseli u Dubai. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima ne postoji oporezivanje novčanih primanja, pa je sa te strane Rodžerova odluka logična.

Prethodno ga je bivši predsednik FIFA Sep Blater oštro kritikovao što izbegava da plaća porez u svojoj državi.

- Stalno se u tom kontekstu spominju fudbaleri, a niko ni ne spominje druge najbolje plaćene sportske zvezde. Pogledajte Federera, on je nedodirljiv. Sve što napravi se smatra dobrim - izjavio je pre nekoliko godina tadašnji prvi čovek svetskog fudbala.

Prethodno su mu zamerili što je promenio prebivalište i umesto rodnog Bazela naveo Volerau u svim zvaničnim dokumentima. Volerau je grad u ciriškom kantonu koji ima nešto blažu poresku politiku , što je iskoristio kako bi se tamo registrovao.

Federer je tada svoju odluku pravdao željom da bude bliže prijateljima, a ne zbog manjeg davanja državi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading