(VIDEO) NOVI UDARAC ZA NOVAKA: Đoković poražen u 2. kolu Majamija

Autor:

Sport

23.03.2018

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Majamiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković je ponovo poražen u 2. kolu

Đoković je u 2. kolu izgubio od Francuza Benoa Pera 2:0, po setovima 6:4, 6:3. Francuz je 47. teniser sveta. Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i francuskog tenisera, a prvi trijumf Pera.

 

 

 

Francuz će u 3. kolu igrati protiv još jednog Srbina Filipa Krajinovića, koji je ranije danas pobedio Britanca Lijama Brodija 6:3, 6:2. Krajinović i Per igrali su samo jedan meč i to daleke 2010. godine, a slavio je Francuz.


Đoković je zabeležio treći poraz u nizu, a ovo mu se nije dogodilo čak 11 godina. Đoković očigledno još nije spreman za mečeve. Srbin se pre dve nedelje vratio na teren posle dvomesečne pauze zbog povrede ruke, a poražen je u 2. kolu Indijan Velsa od Japanca Taro Danijela.

Srbin je posle tog meča izjavio da se možda prerano vratio na teren, ali je odlučio da igra u Majamiju. On je rekao da ga lakat više ne boli, a igrao je u četvrtak u dublu u Majamiju sa Viktorom Troickim, ali je poražen od Peje i Mektića.

Đoković je dobro počeo meč, a imao je izgleda snage samo za prvih 20 minuta. Francuz je u prvom setu napravio brejk u sedmom gemu za 4:3. Per je potom na svoj servis stigao do 5:3, a onda je napravio još jedan brejk i poveo 1:0 u setovima.

Slična igra viđena je i na startu drugog seta. Per je ovog puta napravio brejk u šestom gemu za 4:2. Đoković je uzvratio ribrejkom, a onda je stigao do 4:4. Međutim, Per je osvojio dva nova gema i zasluženo je stigao do pobede.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Masters u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od 7.972.535 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading