Nadalov stric otkrio: RAFIN ŽIVOT SU POVREDE I LEKOVI!

Autor:

Sport

17.03.2018

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji trener španskog tenisera Rafaela Nadala i njegov stric Toni otvoreno je pričao o svim problemima sa kojima se njegov rođak susretao tokom karijere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafa iz vremena kada je sarađivao sa stricem Tonijem

Toni Nadal je otvoreno govorio o svim problemima koji su mučili Rafu celim tokom njegove karijere.

- On od 2005. živi sa bolom i uzima lekove protiv bolova. Mnogo puta mi je rekao da bi pristao da manje pobeđuje u zamenu za manje bolova - izjavio je Toni Nadal.

Osvajača 16 grend slem titula, od toga 10 na Rolan Garosu, najčešće su mučile povrede kolena, ali i leđa, ručnog zgloba, zadnje lože... Trenutno drugoplasirani teniser ATP liste je rođen sa određenim problemima u stopalu koji su ga mučili na startu profesionalne karijere.

- Specijalista koji ga je pregledao 2005. godine rekao nam je da je njegova karijera manje-više završena. Od tada on konstantno trpi bolove i mnogo puta nismo mogli do kraja da odradimo treninge. Počeo je da nosi uloške, koji su rešili problem stopala, ali onda su počela da ga bole kolena, leđa i drugi delovi tela - ispričao je stric.

I pored zdravstvenih problema koji su mučili Rafu poslednjih godina Toni Nadal veruje da će njegov bratanac biti glavni favorit za osvajanje ovogodišnjeg Rolan Garosa.

- Ne pričamo direktno o tenisu, osim što se raspitujem kako se oseća, jer mu kao stric želim sve najbolje. Ali mislim da od predstojećeg dela sezone ima maksimalna očekivanja. Svake godine je sve teže, ali po mom mišljenju je prvi favorit za dobre rezultate u 'sezoni šljake' - upravo Rafa".

Bivši prvi trener Rafe Nadala trenutno radi u teniskoj akademiji na Majorci, ne putuje na turnire i ističe da mu prija rad sa mlađim kategorijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading