DK: Krstin za čast Srbije: Borba za opstanak u Svetskoj grupi

Autor:

Sport

04.02.2018

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Peđa Krstin ostvario je pobedu na svom debiju u Dejvis Kupu, pošto je u meču bez značaja, savladao Amerikanca Stiva Džonsona sa 6:1, 7:5.

RepublikaFoto: Starsport
Peđa Krstin

S obzirom na to da su Amerikanci posle dubl meča već vodili sa 3:0 i da su obezbedili mesto u četvrtfinalu reprezentativnog takmičenja, duel Krstina i Džonsona bio je revialnog karaktera.

Sa nešto više motiva i želje igrao je srpski teniser koji je posle svega 18 minuta dobio prvi set sa 6:1.

Istim stilom je ušao i u drugi set, ali je u finišu seta Džonson uspeo za uzvratu brejkom, izjednači na 5:5 i uvede meč u dramatičnu završnicu. Ipak, Krstin nije želeo da razočara domaću publiku, pa je uz brejk došao do seta.

Bio je to jedini bod koji je Srbija izgubila u duelu sa Sjedinjenim Državama, posle čega joj sledi borba za opstanak u Svetskoj grupi. 

- Nisam mogao da priželjkujem bolje od ovoga, jedva sam čekao da debitujem. Doneo sam poen koji ništa ne znači u meču, ali znači za mene, dobro će mi doći u nastavku karijere. Dobro sam se osećao na terenu i odigrao jednu od najboljih partija u karijeri. Dao sam sve od sebe i srećan sam što sam uspeo da pobedim - rekao je Krstin posle meča i dodao:

- Mečevi su bili teški i isrpljujući. Idemo dalje, borićemo se za opstanak, nadam se da ćemo pobediti. Uvek ću biti spreman da igram za svoju zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading