Teško na startu: Đere i Kveri otvaraju Dejvis kup u Nišu!

Autor:

Sport

01.02.2018

12:23 >> 13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš teniser Laslo Đere i Amerikanac Sem Kveri otvaraju Dejvis kup u Nišu međusobnim duelom, odlučeno je današnjim žrebom.

RepublikaFoto: Starsport
Timovi dve selekcije nakon žreba

Njihov meč na programu je u petak od 15 časova u niškoj dvorani "Čair", dok će nakon njih na teren Dušan Lajović i Džon Izner.

U subotu od 15 sati na programu je meč dublova, prema rasporedu Nikola Milojević i Miljan Zekić sastaju se sa Rajanom Harisonom i Stiv Džonsonom.

Na programu u nedelju su mečevi Lajović - Kveri i Đere - Izner.

Nenad Zimonjić, selektor reprezentacije Srbije, naglasio je da je prednost našeg tima domaći teren i nada se da će publika doći u velikom broju da podrži njegove pulene.

- Amerika je favorit, ali i naši igrači imaju veliki kvalitet s obzirom da su već igrali na ovoj podlozi. Laslo Đere je pobedio Španca Fernanda Verdaska u Budimpešti baš na crvenom tucaniku. Igramo pred publikom koja je bila sjajna proteklih godina kada smo ugostili Rusiju i Švedsku, pa se nadam da bi Čair ponovo mogao da bude pun. Igraće se sjajan tenis i voleo bih da svi zajedno slavimo u nedelju - kazao je Zimonjić.

Srpski teniser Laslo đjere rekao je da oseća malo pritisak zbog sutrašnjeg meča jer ne igra samo za sebe kao obično, već igra za ceo tim i za celu državu.

- Odgovara mi to što igram prvi, jedva čekam da izadjem na teren. Otprilike znam kako igra Kveri, spremićemo taktiku i trudiću se da to sprovedem na teren - rekao je Đere.

Lajović je istakao da će veliki faktor biti publika.

- Igrao sam protiv Iznera četiri puta, a poslednja dva puta mečevi su bili jako neizvesni i odlučeni su u tajm breku. Verujem da možemo da ih iznenadimo, na ruku nam ide to što se igra u tri seta - kazao je Lajović.

Selektor SAD Džim Kurijer rekao je da njegov tim očekuje veoma težak meč i da će "imati pune ruke posla da bi pobedili".

- Oni igraju kod kuće i odabrali su podlogu. Mislim da su igrači veoma dobri i da to što Novak Djoković ne igra nije nedostatak - rekao je Kurijer.

RepublikaFoto: Starsport

Dejvis kup, 1. kolo Svetske lige:

petak:
15.00 Đere – Kveri
slede: Lajović – Izner

subota:
15.00 Milojević/Zekic – Harison/Džonson

nedelja:
15.00 Lajović – Kveri
slede: Đere – Izner

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading