Gaske slab za Federera

Autor:

Sport

20.01.2018

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Australijan opena pobedom protiv Rišara Gaskea.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Drugi nosilac na ovogodišnjem Australijan openu, Rodžer Federer se bez izgubljenog seta plasirao u osminu finala pobedom protiv Francuza Rišara Gaskea - 6:2, 7:5, 6:4.

Federer je sigurnom igrom i uz dva brejka stigao do 1:0. U drugom setu smo videli izjednačenu igru, Gaske je igrao jako dobro, ali je to činio i Federer pa smo prvu brejk loptu u drugom delu meča videli tek u 12. gemu koji je pripao Švajcarcu koji je poveo sa 2:0 u setovima.

I u trećem setu je Federer suvereno počeo borbu i veoma brzo poveo sa 3:0 uz jedan oduzet ervis rivalu. Najveću borbu u ovom setu videli smo u sedmom gemu. Sevirao je Federer, a Gaske je u samoj završnici meča došao do dve brejk prilike i jednu od njih iskoristio i time vratio brejk. Ipak, Federer je i dalje bio u prednosti. Rutinski je odservirao svoj gem i na kraju novim brejkom, iskoristivši drugu meč loptu došao do pobede.

Lep i zanimljiv meč dvojice igrača koji igraju jednoručni bekhend začinio je i veliki broj vinera, a n kraju je Federer došao do 17. pobede u 19 odigranih međusobnih mečeva.

Za mesto u četvrtfinalu Rodžer Federer će igrati protiv Mađara Martona Fuksoviča sa kojim se do sada nije sastajao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading