Đoković spreman za veliki povratak: NAUČIO SAM VELIKU LEKCIJU!

Sport

26.12.2017

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon polugodišnje pauze zbog teže povrede lakta najbolji srpski teniser Novak Đoković vraća se na teren u petak 29. decembra, kada je u planu da nastupi na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak posle duge pauze konačno na terenu

Đoković je u intervjuu za arapske medije izjavio da je veoma nestrpljiv i uzbuđen pred veliki povratak na teren.

- Iza mene je uzbudljiv period, nešto novo u životu. S jedne strane, teško, mnogo teško, ali s druge strane jedna velika lekcija. Nikada nisam bio povređen toliko dugo, nikada nisam bio operisan, nikada nisam propustio Grend slem, bio dugo van terena - kazao je između ostalog Đoković.

- Došao sam do tačke, kada mi je univerzum rekao da ne mogu više da igram. Nema šanse. Ne mogu da pomerim ruku - kazao je trenutno 12. igrač sveta.

Novak je izjavio da je vreme koje je imao na raspolaganju u prethodnom periodu iskoristio da stekne nova znanja.

- Ne mogu da dočekam kada ću se vratiti, kada ću poćeti da igram. Četiri i po meseca nisam uzeo reket u ruke, to je ogromna promena. To je bio težak period, ali nisam želio da rizikujem, da pogoršam stanje. Iskoristio sam ovo vreme da pronađem nove načine kako da svoje telo oporavim, da nađem novi način igre, kao i da se pripremim psihički. Pokušavao sam da steknem nova znanja iz sportske nauke, ali i iz tehnologije - ispričao je Đoković.

Nole ističe da je spoznao koliko je strpljenje važno u njegovom poslu, te da je sada naučio da bude staloženiji.

- Strpljenje je nešto što nedostaje teniserima. Jednostavno, naš posao od 1. januara do 20. novembra je - bam, bam, bam... Nemaš vremena da se smiriš, da budeš staložen, konstantno tražimo najbrža rešenja, najbrže udarce...  - kazao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading