DOKLE BRE VIŠE? Švajcarac na SKANDALOZAN način UDARIO na Novaka Đokovića!

Autor:

Sport

20.07.2021

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U avgustu mesecu biće godišnjica osnivanja PTPA, nove asocijacije teniskih profesionalaca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer

Novak Đoković i Vasek Pospišil napravili su organizaciju čiji je jedini cilj borba za prava tenisera.

Ipak, njihova dobra volja nije prihvaćena od strane svih. Jedan od njih je i direktor turnira u Gštadu, Švajcarac Džozef Kolet.

- Problem je što svi žele da bude u većoj kategoriji nego što jesu. Svi žele da gledaju, Rodžera, Nadala, Đokovića. Ali to nije moguće. To je kao u fudbalu: Liga šampiona, to su kod nas grend slemovi. Turniri Serije 1.000 su Liga Evrope. Oni sa ATP 500 još dobro prolaze. Ovi sa ATP 250 se muče. Ipak, kukanje nas nigde neće odvesti. Ja mogu da živim sa našom situacijom, ali gledaoci i sponzori imaju problem sa tim. Žele da imamo sastav igrača kao na velikom turniru, a to jednostavno nije moguće - rekao je Kolet za "Bazler Cajtung".

On se ne slaže sa izjavom čelnih ljudi PTPA, da igrači nemaju veliku moć odlučivanja.

Ako pitate direktore turnira, oni ne misle da se igrači ne pitaju. Naprotiv. Mi smo hteli da spojimo naše turnire u Lozani i Gštadu, napravimo kombinovani događaj za teniserke i tenisere. ATP nas je podržao, isto i WTA, svi su se složili, ali su igrači blokirali prijekat. Vidite, igrači ipak imaju dosta moći.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kolet smatra da je PTPA nepotreban tenisu.

Ne mislim da je potrebna. ATP sistem je idealan. Igrači i turniri imaju po 50 odsto u odlučivanju. Ako želite da stvari radite na način na koji to želi Novak Đoković, ravnoteže će se poremetiti. Posledice će biti nemerljive. To nije dobra ideja Novaka Đokovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading