SKANDAL: Opljačkan Novak Đoković!

Autor:

Sport

13.07.2021

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta na meti razbojnika koji vode ATP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković je u ponedeljak započeo 329. nedelju na prvom mestu ATP liste, ali da teniska organizacija nije menjala pravila njegova dominacija bi bila još ubedljivija.

Srbin se na Vimbldonu izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula (20), po ostalim parametrima ih ostavlja daleko iza sebe, ali ostaje veliki žal za izgubljenim nedeljama na tronu koje mu je ATP ukrao.

Naime, usled pandemije koronavirusa je ATP lista prošle godine bila zamrznuta 22 nedelje, pa bi Novak u ponedeljak započeo fantastičnu 351. nedelju vladavine "belim sportom".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak ispred "velike trojke"

Osim samog zaustavljanja liste, ATP je u post korona eri odlučio da promeni i sistem bodovanja koji najmanje na ruku ide upravo Novaku, pošto su se čuvali bodovi iz prethodnih sezona bez obzira na rezultate u aktuelnoj.

Da nije bilo toga, Nole bi bio prvi teniser sveta sa 4.295 bodova više od Danila Medvedeva, koji trenutno zaostaje svega 1.743 poena za Srbinom.

Dalje, trenutno treći igrač planete Rafael Nadal bi bio peti, a Rodžer Federer ne bi bio ni u Top 10.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Bikkojileži

13.07.2021 17:52

Mozda ne treba previse da insistira na ..pravdi.. na turu.To im bode oči i verujem da je to njihov revanš.Pogledajte arafu i Rodzera.Baš ih briga za ostale.Gledaju svoja posla.Tako treba i Novak a kad završi karijeru nek radi sta hoce.

Ime moje

13.07.2021 19:00

Vratiće mu to za par godina, kad završi karijeru izboriće se da se to vrati. Inače Novak je jedini koji gleda isključivo sebe i voje pobede. A Federer je taj koji je opterećen Đokovićevim uspesima ..

Mira

14.07.2021 06:35

Mogu da menjaju pravila koliko hoće oj je prvi pa prvi po svim parametrima jedino izgleda nije za "umetnički dojam" ali biće i toga.