KRALJEVSKI GOVOR NAJBOLJEG U ISTORIJI: Đokovićeve reči ODJEKUJU planetom!

Autor:

Sport

11.07.2021

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je osvojio Vimbldon, po šesti put, a to mu je ujedno bio i 20. Grend slem u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković posle meča nije krio oduševljenje, a pre svega obratio se Mateu Beretiniju.

- Najpre da čestitam Mateu, njegovoj porodici i timu na fantastičnom turniru. Težak meč danas, nije lako izgubiti u finalu, ali kao što si reko ovo je sjajan početak karijere za tebe.

Onda se osvrnuo na to što je stigao do šestog trofeja na Vimbldonu.

- Osvajanje Vimbldona je oduvek bio najveći san kad sam bio dete, to sam rekao mnogo puta, ali moram stalno da podsećam sebe.  Kad sam imao sedam godina pravio sam ovaj trofej u kući, a danas stojim ovde sa šestim Vimbldonom, to je neverovatno.

Novak je u Londonu stigao do 20. trofeja na Grend slem turnirima, čime se izjednačio sa najvećim rivalima, Federerom i Nadalom.

- To znači da niko od nas trojice neće da stane. Spominjao sam ovo ranije, moram da im odam veliko priznanje, oni su legende našeg sporta. Oni su dva najvažnija igrača sa kojima sam igrao tokom karijere, ali oni su i razlog za ovo što sam postao. Gubio sam tri, četiri godine mečeve od njih dvojice, ali se onda nešto promenilo krajem 2010. godine i od tada je krenulo putovanje koje se neće ovde završiti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Đoković je osvojio prva tri Grend slema u 2021. godini, i ostaje mu samo još US open da bi kompletirao tzv. Kalendarski Grend slem, što je u Open eri jedino uspeo Rod Lejver.

- Mogu da zamislim da se to dogodi, nadam se i pokušaću. U odličnoj sam formi, igram najbolji tenis na Grend slemovima, koji su najveći prioritet u ovoj fazi moje karijere.

Imao je poruku i za svoju porodicu i stručni štab.

- Volim vas sve i hvala vam mnogo što žrtvujete svoje vreme i energiju kako biste učestvovali u putovanju sa mnom. Oni me viđaju u drugačijim bojama, svaki dan je nepredvidiv i cenim njihovo strpljenje i posvećenost ovom sportu. Hvala vam.

Za kraj, diplomatski je odgovorio na pitanje o finalu Evropskog prvenstva u fudbalu.

- Stavljate me u vrlo nezgodnu poziciju. Veliki sam fudbalski navijač i uživaću u fudbalu večeras.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading