ZVANIČNO GOAT: GAME OVER! Nole obrće igricu i piše ISTORIJU

Autor:

Sport

11.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako danas pobedi Beretinija i osvoji šesti Vimbldon, Novak će 20. grend slemom kompletirati sve parametre po kojima je najbolji u istoriji tenisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković (34) mogao bi danas da pređe igricu zvanu tenis! Ukoliko srpski as pobedi Italijana Matea Beretinija u finalu Vimbldona (15.00, RTS 1, Sport klub 1) i osvoji Otvoreno prvenstvo Engleske šesti put, doći će do 20. grend slema i izjednačiti se na večnoj listi sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Imajući u vidu sve ostale rekorde koje je Nole šrušio prethodnih godina, a pogotovo u 2021, s pravom će moći da se kaže da je najbolji teniser u istoriji. Toga je svestan i naš teniser pred svoje 30. grend slem finale.

- Grend slemovi su mi sada sve. Privilegovan sam što pišem istoriju sporta koji volim. To me inspiriše. Ipak, moram i da balansiram, da budem svestan trenutka u kom sam. Za mene postoji samo naredni meč, ne razmišljam ni o čemu drugom - rekao je kratko Novak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zna se ko je najbolji

Da piše istoriju, svedoči i to što će sutra započeti 329. sedmicu na vrhu ATP liste, a ima i bolji međusobni skor i sa Federerom (27-23) i sa Nadalom (30-28). Pritom je naš as šest puta završavao godinu kao najbolji na svetu, a po svoj prilici, tako će biti i u narednom periodu.

Jedan od onih koji će mu predstavljati najveće takmace u budućnosti jeste i Beretini. Italijan je debitant u grend slem finalima i sigurno će dati sve od sebe da se dokaže. Biće to njihov treći međusobni duel i to na trećoj različitoj podlozi. Đoković je apsolutni favorit da slavi na travi, posle betona (završni masters 2019) i šljaci (četvrtfinale Rolan Garosa 2021).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading