ĐOKOVIĆ OPALIO ŠAMAR ATP: Prikazao ČINJENICE o NEPRAVDI na svetskom nivou!

Autor: Republika

Sport

08.07.2021

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković pored borbe za 20. Grend slem se bori i za prava tenisera kroz organizaciju PTPA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srbin je suosnivač Asocijacije profesionalnih tenisera sa Vasekom Pospišilom i od samog starta se vredno radi na poboljšanju prava i zarada igrača.

PTPA je objavila zapanjujuće brojke, teniseri i teniserke dobijaju tek 17.5% novca od prihoda koje organizatori turnira zarađuju i to je najniži procenat među svim najvećim sportskim takmičenjima na svetu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PTPA (@ptpaplayers)

Tako recimo, golferi zarade 22.6% od onoga što organizatori prihoduju, 47% je zarada bejzbol igrača u MLB-u i igrača američkog fudbala u NFL-u.

U NBA je taj procenat ravno 50%, kao i u NHL-u, dok je rekorder engleska Premijer liga, gde fudbaleri dobijaju 61% od onoga što to takmičenje zaradi na godišnjem nivou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PTPA (@ptpaplayers)

Đoković je izdao i poslednje saopštenje tim povodom.

- Mi radimo ka tome da porastemo kako bismo pomogli svim igračima, ne samo onima koji su u top 100, da obezbede sebi održivo izdržavanje i da njihova prava budu zaštićena na i van terena. Od vrha pa naniže, mi moramo da koristimo naš kolektivan glas da bismo pomogli igračima danas, ali i sutra - stoji u najnovijem saopštenju Đokovića ispred PTPA.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading