NOVAKOVI HEJTERI, GUTAĆETE PILULE: Za Amere nema dileme, Nole je GOAT

Autor:

Sport

22.06.2021

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki "Njujork Tajms" je uoči Vimbldona napisao tekst o Novaku Đokoviću u kom se jasno tvrdi da je srpski teniser najbolji svih vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

"Ovo je Vimbldon Novaka Đokovića. Ne prevrćite očima", navodi se na početku priče o najboljem teniseru sveta, koji će na londonskoj travi imati priliku da se izjednači po broju grend slem titula sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Švajcarac i Španac su do sada u karijeri po 20 puta podizali pehare na grend slem turnirima, a Srbin u 19 navrata.

Sada sedi na provaliji istorije koja stvara obavezu za mnoge njegove tvrdoglave mrzitelje: ignorišite ili ismevajte njegov marš, ali najzad, vatrenom i efikasnom Srbinu ukažite čast - pišu Amerikanci.

Novak Đoković će na predstojećem Vimbldonu biti prvi nosilac i najveći favorit da šesti put u karijeri osvoji prestižni turnir.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika trojka, ilustracija

- Godinama se činilo da je muški tenis definisan jednim rivalstvom, Federer protiv Nadala. Dva velika šampiona i dva kontrastna stila. Njihova trajna veza definisala je doba ovog sporta. Tada je Đoković upao i maltretirao ga. On je treći točak, različit od Federera i Nadala u svakom pogledu, uključujući i činjenicu da ne potiče iz dobrostojećih zemalja kao što su Švajcarska i Španija, već iz istočnoevropske zemlje koju navijači ne mogu da pronađu na mapi.

Za njegove mrzitelje sve je ovo gorka tableta, koju moraju sve češće da gutaju. Novak sada ima prednost u međusobnim duelima u odnosu na oba najveća rivala. Od 2011. godine osvojio je 18 Grend slemova, sedam više od Nadala i 14 više od Federera - dodaje se u tekstu "Njujork Tajmsa".

Ovogodišnji Vimbldon se igra od 28. juna do 11. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
gedža

22.06.2021 12:07

Biće sve više ovakvih tekstova po zapadnim novinama. A gorka pilula istine će postajati sve gorča i gorča ...Idemoooo majstoree ajmoooooooo