JEDINI PRAVI ODGOVOR: Đoković POKRENUO LAVINU posle stava o NAJBOLJEM TENISERU SVIH VREMENA!

Autor:

Sport

14.06.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je pokorio Rolan Garos, pa progovorio o trci za najboljeg tenisera svih vremena u kojoj se takmiči sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vlasnik 19 Gren slem titula

- Razumem da ljudi vole tu debatu, da pričaju o njoj i da žele da izvuku iz nas trojice nešto. Ne znam šta druga dvojica odgovaraju, ali ja ne želim da ulazim u spekulisanje o tome, koji su faktori presuđujući u tome ko je najbolji svih vremena. Ostavljam to stručnim ljudima u tenisu i navijačima da oni sami to procene- rekao je Đoković i dodao:

- Meni je ogromno zadovoljstvo i motivacija da osvajam ovakve Grend Slemove, najveće turnire u istoriji našeg sporta i da ispisujem istoriju. To me gura, to me inspiriše. Zbog činjenice da sam jedini koji je osvojio barem po dva Grend Slema i barem po dva Mastersa sam presrećan. Neću da ulazim u tu debatu jer meni nije mesto tu, pošto sam i dalje aktivan u karijeri i dalje trasiram svoju stazu i put, svako od nas ima svoj autentičan put. Nastaviću da stremim ka osvajanju Grend Slemova, jer je to ono što se najviše računa posle tog renkinga na mestu broj 1- objasnio je Đoković.

Interesantno je bilo pitanje zašto je zakasnio na finale sa Stefanosom Cicipasom, aludirajući na izjavu Gorana Ivaniševića da je kašnjenje Novakova jedina mana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ne kasnim na teniske mečeve. Ali da, imam tu lošu naviku. Video sam da je Ivanišević rekao da sam se posvađao sa satom. Ima pravo. Radim na tome, svako ima svoje neke boljke, a to je moja.

Potom je Đoković upitan da li se posle ovakvih pobeda priseća početaka u bazenu i detinjstva koje nije bilo lako.

- Iskreno, u ovakvim momentima nemam to premotavanje filma iz detinjstva, više je to slučaj kada sam u Beogradu i Srbiji, gde obilazim mesta na kojima sam odrastao. Kada sam sa familijom i prisećam se, onda oživi ta uspomena u meni. Nekada ne dozvoljavam sebi da idem previše u prošlost ili budućnost, iako znam da nekada su potrebni minuti da se prepustiš tome. Takva nam je priroda posla, već za dve nedelje ide novi turnir i igram novi meč na drugom velikom Grend Slemu, na Vimbldonu. Želim da dam maksimum i na Vimbldonu, na Olimpijskim igrama i US openu. Sve je zgusnuto u rasporedu, to nije dobro. Šta je tu je, nisam prvi put u toj situaciji. Zadovoljan sam kako se oporavljan od toga, i psihički i fizički- podvukao je Đoković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading