VILANDER U NEVERICI: Nahvalio Novaka KAO NIKAD U ŽIVOTU!

Autor: Republika

Sport

13.06.2021

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došao je i taj dan da Mats Vilander nema nikave zamerke, ni kritike da uputi novaku Đokoviću.

Mats Vilander o Novaku Đokoviću

Bivši teniser je začuđen kako je Novak uspeo da se posle 0:2 vrati i trijumfuje. 

- Ne znam šta je Đoković govorio samom sebi kada je gubio 2:0 u setovima, kako je uspeo da sve to zaboravi posle dva sata igre i znao tačno šta treba da uradi da bi preokrenuo meč. U svakom trenutku je napravio pravi potez. Kako se meč bližio kraju, izgledao je sve svežiji i svežiji. On je tako pametan, jak, a uz sve to i neverovatno smiren. Izgledao nepobedivo u trećem, četvrtom i petom setu - ocenio je Vilander.

Stručni komnsultant na Eurosportu je skinuo kapu pred Đokovićem i priznao da ostatak sezone zavisi isključivo od prvog reketa sveta.

- Prelazimo u deo sezone u kojem je Novak favorit da osvoji Vimbldon, da osvoji US open jer se igra na tvrdoj podlozi. I na sve to treba dodati kako se on oseća: izgleda mlado, sveže, deluje zastrašujuće moćno i motivisano.

Osvrnuo se Vilander i na Cicipasa, a opet gledajući kroz prizmu trojice najvećih tenisera u istoriji.

- Ovo je strašan udarac za Cicipasa, jer je vodio 2:0 u setovima i u trećem je samo trebalo da drži svoj servis, delilo bi ga poen-dva od pobede. On će verovatno jednog dana osvojiti grend slem, ali ostaće mu ovaj ožiljak. Ipak, igrao je protiv jednog iz generacije nepobedivih. Kako što je Novak rekao u Rimu: “Nova generacija, to sam ja”. Za Stefanosa, Sašu i ostale, jako je teško da pobede ovu trojicu najvećih kada se igra na tri dobijena seta, jer oni jako dobro znaju kako se to radi. Čak je i Bjern Borg, koji je osvajao grend slemove u nizu, priznao da su ova trojica neverovatni, da nisu ljudska bića - ispričao je Mats Vilander.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading