ZABRINUO SAM SE: Novakov čovek od poverenja otkrio kako je NADAL uticao na trijumf u finalu!

Autor: Republika

Sport

13.06.2021

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

DUgogodišnji član novakovog strućnog štaba Marijan Vajda naveo je da je titula Srbina po drugi put od ogromnog značaja jer je po njemu Rolan Garos najteži Grend slem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Vajda nije znao kojim rečima da nahvali Novaka na konferenciji za medije:

- Protiv Rafe je bilo teško polufinale i bilo je to jedno od najboljih, ako ne i najbolje polufinale ikada na Rolan Garosu. Rekao sam i ranije, ako pobedi Rafu u polufinalu, ima velike šanse da osvoji turnir. Iako je Stefanos igrao odlično, Novak je podigao nivo kada je bilo najpotrebnije i vratio se psihički i fizički u meč. Bio sam zabrinut posle prva dva seta, Mogao je da osvoji prvi set, ali nije bio dobar na riternu. U drugom setu bio je 'ravan'. Na kraju, vratio se, verovao je i mislim da mu je pobeda nad Rafom mnogo podigla samopouzdanje. Fokusirao se, igrao poen po poen i na kraju došao do fantastične pobede - rekao je Vajda.

Novak Đoković i Marijan Vajda

Posle devetnaest Grend slem titula da li Novak još može da ga iznenadi?

- Rolan Garos je najteži Grend slem. Veoma je teško pobediti na šljaci. Umara vas svaki meč i mnogo je drugačiji tenis. Morate da se naviknete na šljaku, morate da prođete kroz dosta toga. Novak je to uspeo za dve nedelje. Bio je psihički mnogo bolji nego prošle godine. Bio je mirniji. Turnir u Beogradu mu je mnogo pomogao. Išao je meč po meč i dizao svoju igru. Bio je fenomenalan. Ovaj trofej se više ceni nego onaj 2016. godine - jasan je Slovak.

Vajda je istakao da je povratak posle 0:2 plod iskustva: 

- Previše je igrao takvih mečeva ovde i bio je psihički spreman. Mnogo je naučio iz mečeva u pet setova kad je bio mlad. Na primer, 2009. godine izgubio je od Melcera. Meč se mnogo menja na šljaci. Ja sam kao trener ponosan na njega, posle svega što je uradio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading