PALI HRABRI MAKEDONCI: Arnautović UŠAO u igru i pokrenuo Austriju do pobede na startu EP!

Autor:

Sport

13.06.2021

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Austrije savladali su sa 3:1 Severnu Makedoniju u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Arnautović

Meč je odigran u glavnom gradu Rumunije, Bukureštu, a Austrijanci su stigli do tri velika boda i napravili ogroman korak ka plasmanu u narednu fazu.

Makedonci su hrabro krenuli, ali su se ubrzo povukli, pa je stigla i kazna. U 18. minutu je Marsel Sabicer poslao teledirigovan pas ka Štefanu Lajneru, a on je iz prve poslao u drugi ugao na veoma efektan način.

Ipak, naši susedi su se brzo oporavili i uz dosta sreće stižu do izjednačenja u 28. minutu meča. Hintereger je napucao Sabicera, lopta se odbila do golmana Bahmana, ali je Trajkovski naleteo na njega i lopta se odbila do Gorana Pandeva koji je pogodio praznu mrežu. Bio je to prvi gol ikada Makedonaca na završnici bilo kog reprezentativnog takmičenja.

U drugom poluvremenu hrabri Makedonci su se okrenuli defanzivi i na taj način pokušali da stignu do velikog boda.


Tačka preloma bio je pomenuti ulazak Gregoriča i Arnautovića, a u 78. minutu videli smo odlučujući momenat. David Alaba (koji je u ovoj utakmici igrao kao centralni od trojice štopera) je uputio centaršut sa leve strane, a Gregorič stigao pre Dimitrievskog do lopte i poslao je u mrežu za 2:1. Makedonci su posle toga potpuno pali, a u 90. minutu je stavljena tačka. Marko Arnautović je izbio sam ispred golmana, obišao ga i pospremio je u mrežu za konačnih 3:1.

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Dragović odigrao je svih 90 minuta u pobedničkom taboru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading