OVO MOŽE SAMO NOVAK: Đoković izgubio dva seta, krvario, pa naterao rivala na KUKAVIČKI POTEZ za četvrtfinale Rolan Garosa!

Autor: Republika

Sport

07.06.2021

12:47 >> 15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto mu je meč predao Italijan Lorenco Museti 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Museti je u prva dva seta pružio neverovatan otpor najboljem teniseru sveta i porazio ga na njegovom terenu, u taj-brejku.

Đoković ima jedan od najviših procenata uspešnosti u taj-brejku, ali je Italijan od poslednjih 9, dobio 9 taj-brejkova!

Nismo videli Đokovićevu reakciju ni isfrustriranost prilikom prva dva seta, iako nije išlo po planu, ali je u naredna dva odigrao sve ono što se njega očekivalo od starta!

Đoković je prvi stigao do brejka u 4. gemu  prvog seta, međutim Italijan je espresno uzvratio,i to iskoristivši prvu set loptu.

Sledeća dva gema prošla su mirno, u korist servera, 4:3 za Đokovića. Posle maratonkog gema Museti ipak stiže do izjednačenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Međutim, odluka je morala da padne u taj-brejku u kojem je Novak bolje počeo, drop šotom napravio mini brejk i poveo sa 4:1. Međutim, Italijan je ostao pribran i ostatak taj brejka odigrao je hrabrije, ubrzo se stiglo do5-5 u taj brejku.

Spasao je Đoković dve set lopte, forhendom na liniju i drop šotom, ali Museti dolazi do treće i I sa 9-7 stiže do 1:0 u setovima.

Ni u drugom setu nije bilo mnogo drugačije. Odlično je Museti startovao i posle brejka stigao do 3:1, ali je Novak vratio brejk i poravnao na 3:3 sa dva uzastopna gema, da bi njegov dobar ritam prekinuo Museti na svom servisu za novo vođstvo od 4:3.

Brejk, pa ribrejk i drama koja traje pa su njih dvojica stigla do 5:5, a onda pošto nije bilo iznenađenja došli smo u još jedan taj-brejk, pošto je Museti odlično servirao, a ni Đoković nije bio dekoncentrisan pa nije bilo grešaka.

Svetski broj jedan je bio potpuno razbijen u drugom taj-brejku, samo dva osvojena poena i Museti prilično lako to dobija za ogromno vođstvo od 2:0 u setovima.

 

 

Onda je usledila Novakova reakcija i spektakularan preokret! Museti nije imao šta da traži na terenu u poslednja tri seta, pošto je uspeo da osvojio samo jedan gem!

Italijan je psihički potpuno potonuo i do polovine četvrtog seta nije mogao da osvoji nijedan poen, a Novak je prosto plesao po terenu i sve greške na minimum!

Na kraju četvrtog seta Museti je zatražio medicinski tajm-aut, posle čeka je i Đoković povredio, što ga nije poljuljalo, pa je nastavio u istom ritmu i naterao mladog Italijana na predaju pri rezultatu 4:0, što je bio nesportski potez jer Museti nije izgledao kao da ne nmože da privede meč kraju.

Đoković će u narednom kolu igrati protuiv Matea Beretinija koji je prošao dalje pošto je Rodžer Federer odustao od daljeg nastupa na Gren slemu u Parizu!

Tok meča ste mogli da pratite na našem sajtu:

4:0 Museti predaje meč! Đoković u četvrtfinalu!

3:0 Nole ne staje, pravi drugi brejk u odlučujućem setu, Italijan se već predao!

2:0 Nastavlja Novak sa sjajnom igrom, nije ga omela ni povreda! Povrtđuje brejk i prepušta samo jedan poen Musetiju!

1:0 Uspeva Đoković da napravi brejk posle povrede prsta!

Neverovatan poen je Novak osvojio na startu prvog gema na servis Musetija, pao je i iz totalne defanzive odigrao i osvojio poen! Ono što je loše, je što se Đoković povredio. Naime, Đokoviću mora da se sanira prst desne ruke pošto krvari!

Pogledajte kako se sve dogodilo...

 

 

5. set

6:0 Đoković je u ovom setu prepustio protivniku samo 4 poena! Nadamo se sličnom scenariju u odlučujućem setu! Italijan je potpuno poljuljan i na pauzi između setova je zatražio medicinsku pomoć!

5:0 Konačno se Italijan upisao na semafor, ali samo u brejku! Imao je Italijan 40:30, ali Đoković uspeva i ovaj gem da reši u svoju korist i sada servira za osvajanje četvrtog seta!

4:0 Đoković nastavlja dominaciju, potvrđuje brejk sa nulom! Italijan još uvek nije osvojio nijedan poen u setu!

3:0 Od poslednjih 20 poena, Novak je osvojio 19, pravi Đoković dupli brejk, Italijan je u totalnom nokdaunu!

 

 

2:0 Potvrda brejka sa nulom! Italijan je baš naljutio Novaka!

1:0 Nastavlja Novak Đoković u neverovatnom ritmu, Italijan nemoćan, prepušta sa nulom servis najboljem reketu sveta! Brejk i perfektan start meča u kome Novak juri izjednačenje!

4. set

- 6:1 Furiozni Novak prepušta Musetiju samo jedan gem, Đoković se vratio jači nego ikada!

- 4:1 - Nastavlja Đoković sa odličnom igrom u trećem setu. Pokazao da može mnogo bolje, dok mladi Museti igra i preko svojih mogućnosti

- 2:0 - Novak dolazi do brejka! Prvi reket sveta se "zalaufao" i treći set započeo baš kako ume. Konačno je došao do igre kakvoj se svi nadamo.

3. set

- 6:7 - Museti je ostao perfektan - 10:0 u karijeri u taj-brejkovima! Đoković neprepopznatljiv, izgubio odlučujući gem 7:2! 2:0 za deventaestogodišnjaka!

- 6:6 - Ponovo idemo u taj-brejk! 

- 3:3 - Vraća se Novak! Servis je proradio, za koji Museti nema odgovor!

- 1:3 - Novakov aut donosi brejk Musetiju, koji nastavlja odličnu formu iz prvog seta.

 

 

2. set

- 6:7 - Đoković je vodio 4:0 i izgubio taj-brej 10:8. Museti se ne predaje!

- 6:6 - Ulazi se u taj-brejk. Museti daje Đokoviću sve što ima. Srbin na ivici da izgubi prvi set.

 

 

- 5:5 - Ne predaje se drčni Museti. Đoković posle brejka nije napravio dovoljnu razliku da lagano završi prvi set.

- 3:2 - Đoković je dva puta ima prednost tokom đusa, ali je mladi Museti uspeo da se preokrene i oduzme servis najboljem teniseru sveta.

 

 

- 3:1 - Prvi brejk na današnjem meču ide Novaku Đokoviću. Oba tenisera su za zagrevaje uzeli svako svoj servis, a onda je Novak rešio da napravi distancu i brejkovao Musetija bez dopuštenog poena.

Đoković je na startu petog gema servirao tačno na središnju liniju. Sudija je morao da siđe sa svog mesta i pokaže trag van linije. Srbin je stao kraj mreže i pokušao da navede arbitra da se radi o asu. Nažalost, neupešno.

1. set

Meč je počeo! 

Đoković je moćno delovao u prva tri kola, nije dozvolio nijedan jedini set rivalima, pokazavši da je maksimalno spreman i fokusiran.

 

 

Poslednji je oštricu Đokovićevog "noža" osetio Litvanac Ričardas Berankis, u meču u kom je Novak obezbedio rekordo 12. uzastopno učešće u osmini finala Rolan Garosa.

Rival Lorenco Museti se plasirao posle trijumfa nad zemljakom Markom Čekinatom, posle pet dugih setova.

Pobednik meča ide na Matea Beretinija, koji je prošao zahvaljujući odustajanju Rodžera Federera.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
gege

07.06.2021 22:10

mali verovatno nije gubio 61 60 zadnjih 5 godina pa se malo iznervirao