TANTALOVE MUKE ZA RODŽERA: Federer posle TEŠKE borbe prošao u osminu finala!

Autor:

Sport

05.06.2021

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finalu Rolan Garosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer je u trećem kolu posle velike borbe savladao Nemca Dominika Kepfera sa 3:1 (7:6 (5), 6:7 (3), 7:6 (4), 7:5).

Ovo je bio njihov prvi međusobni duel i trajao je 219 minuta. Federer će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Italijana Matea Beretinija koji je u tri seta savladao Korejva Kvona.

Švajcarac nije blistao na ovom meču, Kepfer ga je propisno namučio i da je imao više iskustva sa ovakvim duelima verovatno bi i savladao Federera.

U prvom setu je delovalo da će Federer lako stići do vođstva, ali je propustio čak pet brejk šansi, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku u kojem je Rodžer bio staloženiji.

Na prvi brejk je čekao do početka drugog seta, ali se Kepfer nije predavao, usledila su tri u nizu na obe strane, a onda se Nemac odjednom podigao.

Zaigrao je na znatno višem nivou, Federer je slao forhende u aut i Kepfer je izjednačio.

U tom trenutku se činilo da Švajcarcu odlazi meč iz ruku, Kepfer je imao prednost u trećem, ali se Federer odjednom "resetovao".

Vratio je brejk u osmom gemu, istina propustio set loptu isto kao u drugom, ali je smogao snage da u trećem taj-brejku dođe do preokreta.

I četvrti set je bio iscrpljujući, ponoć je uveliko prošla, bio je vidljiv umor čak više na Kepferu i potpuno mu je pala koncentracija u odlučujućim trenucima.

Federer je napravio ključan brejk u 11. gemu i trasirao put ka trijumfu.

Ostaje mu Beretini u borbi za četvrtfinale i mogući duel sa Novakom Đokovićem, ali će morati više da ga brine koliko mu je snage ostalo posle ovako teškog i dugog meča...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading