NADAL BEZ RESPEKTA: Ne razmišljam o Novaku!

Autor: Republika

Sport

02.06.2021

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kralj šljake" Rafael Nadal svestan je svoje pozicije da će naleteti na Novaka Đokovića ranije od željenog.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Nadal je krenuo sigurnim trijumfom nad Aleksejem Popirinom 6:2, 6:3, 7:6 (3), spasivši dve set lopte rivala:

- Čak i da sam izgubio treći set, imao bih i dalje dobru šansu da pobedim. Kada se suočavate sa meč loptama, to je druga priča, jer ako izgubite taj poen, onda idete kući. Ali u situaciji kada se igra na tri dobijena seta, nije strašno ako izgubite jedan. Naravno da ne želim da izgubim set, ali i to je deo igre - rekao je Nadal.

Španac je treći nosilac na turniru koji je do sada osvajao 13 puta, a u istoj je polovini žreba kao i prvi reket sveta Novak Đoković:

- Takva su pravila, tako rangiranje funkcioniše. Ne postoji sport u kome postoji sistem koji je više fer nego što je to slučaj u tenisu. Određivanje nosilaca zavisi od rang liste, dakle sve zavisi od onog što ste pokazali do tada. Ja sam sada treći, Medvedev je drugi, Novak prvi. Nema problema - poručio je Rafa.

- Ovde sam da pružim svoj maksimum. Kada ste treći, znate da ćete u žrebu igrati protiv prvog ili drugog. Ja sam ovaj put završio kod Novaka, ali dug je put do polufinala. Odigrao sam tek jedan meč, zadovoljan sam kako je prošlo i sada sam fokusiran na naredni. To je to. O ostalom ne brinem.

Naredni protivnik Špancu biće Rišar Gaske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading