IMAŠ LI SRCA I DUŠE: Posle MRAČNE ISPOVESTI teniske superzvezde Nadal pokazao PRAVO LICE!

Autor: Republika

Sport

01.06.2021

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal je prokomentarisao odustajanje Naomi Osake sa Rolan Garosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Japanska teniserka Naomi Osaka je morala da napusti Pariz, jer joj je zaprećeno dikvalifikacijom ukoliko ne bude nadalje izlazila na pres konferencija.

Mlada i talentovana teniserka je priznala da ima ozbiljne probleme sa javnom komunikacijom povezane sa psihološkim problemima:

- Istina je da sam imala duge periode depresije posle US Opena 2019. i da sam se stvarno jako teško s tim nosila. Svi kojime poznaju, znaju da sam introvertna, kao što svi koji su me videli na turnirima znaju da često nosim slušalice koje mi mnogo znače da umirim moju anksioznost koja se javlja u društvu drugih ljudi. Iako su teniski novinari uvek bili ljubazni prema meni (želim da se izvinim svim 'kul' novinarima koje sam možda povredila), ja ne spadam u one kojima je sasvim prirodno da se javno obraćaju - jer doživljavam ogromne talase anksioznosti pre razgovora sa svetskim medijima. Veoma se unervozim i onda mi je postalo jako stresno da se iznova i iznova trudim i dajem najbolje moguće odgovore. I ovde u Parizu sam se osećala veoma ranjivom i anksioznom, i zato sam poželela da se zaštitim tako što sam najavila da ću preskakati konferencije za štampu. Na vreme sam to najavila, jer sam osetila da su pravila (o obaveznom pojavljivanju pred novinarima) zastarela u nekim svojim segmenitma i to sam htela da istaknem - napisala je Osaka.

RepublikaFoto: tanjug/AP
Naomi Osaka

Njenu odluku prokomentarisao je i najtrofejniji igrač u istoriji ovog turnira Španac Rafael Nadal.

Razumem ja Osakinu odluku, ali, znate, bez medija koji pišu vesti o nama i uspesima koje ostvarujemo širom sveta, mi verovatno ne bismo bili ono što sada jesmo - rekao je Nadal.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading