NADAL U PANICI: Đoković ŠOKIRAO pred Rolan Garos!

Autor:

Sport

23.05.2021

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković želi da konačno podigne pehar u rodnom Beogradu, a ono što sledi je Rolan Garos za koji je izuzetno motivisan, i poslao je jasnu poruku najvećem rivali Rafaelu Nadalu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Đoković će od 23. do 29. maja biti prva zvezda Beograd opena koji se igra na SC "Novak" na Dorćolu, a on je ponovo izjavio kako je spreman za izazov u Parizu, i tako stavio do znanja Rafaelu Nadalu da će imati teži zadatak nego u Rimu!

- Uvek je posebno igrati u Srbiji. Neobično je imati dva trurnira tako blizu jedan drugom. Manje od mesec dana je prošlo od Srbija opena, a ovaj je došao kao iznenađenje svima nama, ali je Rolan Garos pomeren za nedelju. Da nije tako imali bismo normalno jedan turnir. Mislim da uspeh nacije u tenisu zavisi i od broja turnira koji se igraju u zemlji. Radio sama sa Savezom da se organizuje više fjučerasa, da se pomogne igračima da imaju punu sezonu fjučersa, to je pravi način da se ide napred. Što ih je više, manje sve košta njihove porodice, tu ste, na mestima gde ste igrali, zarađujete poene... Lakše je probijati se. Na kraju, drago da mi je što dva puta igram ovde i što sam sa porodicom više. U Parizu ću biti u hotelu, a ovde možemo da se krećemo, slobodni smo posle nekog vremena. Možete da pratite lokalnu vladu i pravila, ovde u Srbiji osim maski unutra, možemo da se krećemo normalno. Nismo u balonu, što je sjajno. Ti mi donosi više mentalne mirnoće, radost što sam kod kuće- priznao je Novak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nedavno je na Mastersu u Rimu u finalu izgubio od Rafaela Nadala. Cilj mu je da maksimalno spreman dođe u Pariz na drugi Gren slem sezone i prema njegovim rečima sve se odvija prema planu.

- Zadovoljan sam kako sam igrao Rim, posebno finale, posle te subote kada sam odigrao dosta tenisa. Mogao sam komotno još nekoliko sati da igram, to me je posebno zadovoljilo, što sam spreman, što mogu da igram i u pet setova. Sve sam podredio tome da mi igra bude na vrhuncu u Parizu. Radi se o mečevima, radu na specifičnim detaljima u igri koje mogu da popravim i naštimam za Pariz. Tamo želim da blistam, u pitanju je šljaka, zahtevno je. Srećan sam kako trenutno igram, nadam se da mogu tamo da stignem do kraja- smatra broj jedan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading